اندروید چیست


اندروید چیست

اندروید یک سیستم عامل است که گوگل برای تلفن های همراه و تبلت ها عرضه کرده است که امروزه ساعت ها، تلویزیون ها و سایر دستگاه های دیجیتالی دارای این سیستم عامل می باشند. اندروید اپن سورس است و توسعه دهندگان می توانند با استفاده از Android SDK برنامه های مختلفی برای این سیستم عامل بسازند.

اندروید به معنی واقعی باز است یعنی اگر شما برنامه نویس باشید می توانید از تمام قدرت یک تلفن همراه استفاده کنید زیرا اندروید امکان استفاده از توابع داخلی گوشی مثل فرستادن SMS، شماره گیری و استفاده از دوربین گوشی را به برنامه نویسان می دهد تا بتوانند اپلیکیشن های کاربردی برای کاربران بسازند.

اندروید روی کرنل یا هسته استاندارد لینوکس اجرا می شود، اندروید بر پایه لینوکس ساخته شده است اما نه آن لینوکسی که ممکن است شما بر روی کامپیوتر خود داشته باشید، همانطور که می بینید نه برنامه های اندروید بر روی لینوکس اجرا می شوند نه برنامه های لینوکس بر اندروید. بخشی از هسته اندروید را لینوکس تشکیل می دهد اما گوگل کتابخانه ها و برنامه های پیش فرضی که بر روی توزیع های لینوکس وجود دارند را به اندروید نیاورده است. در ابتدا گوگل از دالویک (پردازشگر ماشین مجازی) استفاده می کرد که از اندروید 5 به بعد ART جایگزین دالویک شد.

در واقع اندروید از هسته لینوکس استفاده می کند، شما می توانید ورژن هسته لینوکس موبایل یا تبلت تان را در بخش تنظیمات دستگاه مشاهده کنید.

اندروید به همراه مجموعه ای از نرم افزارهای اختصاصی توسعه یافته توسط گوگل که Google Mobile Services (GMS) نامیده می شود، ارائه می شود که به طور پیش فرض بر روی اکثر گوشی ها نصب است. GMS شامل دو بخش است: یک بسته نرم افزاری محبوب و دیگر بسته های نرم افزاری. بسته نرم افزاری محبوب GMS شامل موارد زیر است:

Google Search

گوگل سرچ به کاربران اندروید برای پیدا کردن آنچه که آنها در وب و دستگاه های اندروید نیاز دارند کمک می کند.

Google Chrome

گوگل کروم یک مرورگر وب است که مرورگری سریع، امن و باثبات است.

YouTube

یوتیوب یک سایت آنلاین است که به مردم این امکان را می دهد تا ویدیوهایشان را به اشتراک بگذارند و مشاهده کنند.

Google Play Store

گوگل پلی استور که شامل بیش از یک میلیون برنامه است همچنین دارای مجموعه ای بزرگ از کتاب های الکترونیکی، آهنگ ها و فیلم ها است.

مدیریت حافظه

اندروید بر مبنای مدیریت فرایندها طراحی شده است تا مصرف باتری را به حداقل برساند، هنگامی که یک برنامه کاربردی در حال استفاده نیست سیستم عملیات خود را به حالت تعلیق در می آورد به طوری که برنامه بسته نیست و در دسترس برای استفاده فوری است. از قدرت باتری و منابع سی پی یو استفاده نمی کند.

اندروید برنامه های ذخیره شده در حافظه را به طور خودکار مدیریت می کند. زمانی که مموری (حافظه) کم است، سیستم به صورت پنهان و خودکار شروع به بستن فرآیندهای غیرفعال می کند. شروع با فرآیندهایی است که برای طولانی ترین مدت زمان غیرفعال بوده اند.

جامعه منبع باز

سورس کد اندروید توسط گوگل تحت مجوز منبع باز منتشر شده است. سورس کد برای پروژه منبع باز اندروید Android Open Source Project (AOSP) در دسترس قرار می گیرد که بروزرسانی برای دستگاه های قدیمی را ارائه می دهد، ویژگی های جدیدی را برای کاربران پیشرفته عرضه می کند.

این انجمن توسعه دهنده ویژگی های جدید و بروزرسانی هایی را برای دستگاه ها سریع تر از سازنده ی رسمی آن با سطح قابل قبولی از کیفیت ارائه می دهد. پشتیبانی مداوم برای دستگاه های قدیمی تر که دیگر بروزرسانی رسمی دریافت نمی کنند را ارائه می دهد.

برای نصب این رام ها باید دستگاه اندرویدی خود را روت کنید و پس از روت کردن دستگاه قابلیت های پیشرفته ای در اختیار دارید مانند اورکلاک کردن پردازنده دستگاه. یکی از کاستوم رام ها CyanogenMod نام دارد که توسعه آن متوقف شد و امروزه LineageOS راه آن را ادامه می دهد.

نظرات